Binnenkijken bij de Meelfabriek

Eind 2022 werd het indrukwekkende herbestemmingsproject van De Meelfabriek in Leiden gedeeltelijk afgerond. Hierbij komen erfgoedelementen en moderne architectuur samen tot een prachtig geheel. Een onderdeel van dit herbestemmingsproject is de Singeltoren. Het gebouw heeft een moderne, strakke detaillering van beton, glas en aluminium die past bij het industriële karakter van De Meelfabriek. Deze toren is goed voor wel 30 appartementen en 2 penthouses met een adembenemend uitzicht over de stad en de Zijlsingel.

Studio Marijn Kramer was verantwoordelijk voor de indeling en inrichting van een van deze penthouses, terwijl wij, Smit wonen in sfeer, samen met de eigenaren de raamdecoratie verzorgden voor dit project.

De woonkamer

In de woonkamer is gekozen voor de Artelux Loft Chelsey gordijnen, kleur 11, met waveplooi. Dit is een transparante inbetween gordijn met soepele stof. De gordijnen hangen licht slepend, dit wordt ook wel “Kissing the Floor” genoemd. 

Het gebruik van een Interstil Corpus W25-railsysteem met nikkel matte afwerking heeft naast strakke lijnen ook de mogelijkheid om bochten te maken. In dit project zit maar liefst 47 meter railroede. Doordat deze railroedes uit stukken van 6 meter bestonden, inclusief alle bochten, was het niet mogelijk om de roedes via het trappenhuis naar boven te krijgen. Hiervoor hebben wij gebruik gemaakt van een hijskraan.

De werkkamer boven

In de werkkamer boven is er gekozen voor de Holland Haag Riyad gordijnen in de kleur ‘sand’. Deze inbetween gordijnen zijn vlamvertragend en verminderen zonlicht tot wel 58%. In alle kamers is gebruik gemaakt van het Interstil Corpus W25-railsysteem, waardoor het project één geheel blijft.

De slaapkamers

In de masterbedroom en overige slaapkamers zorgen Artelux Mundo gordijnen, kleur 73, met verduisteringsvoering en wave plooi, voor een oase van rust een stijl.

De werkkamer beneden

De werkkamer beneden is voorzien van Luxaflex® Silhouette® shades in de kleur 9635 Oatmeal Beige. Het PowerView® automation systeem zorgt voor nauwkeurige controle van daglicht.

Bij Smit, wonen in sfeer, zijn wij erg trots op onze bijdrage aan dit prachtige project.
Alle foto’s zijn gemaakt door Studio Click