Dit zijn de voorjaarstrends van 2023

Het voorjaar is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je woning een frisse update te geven. Om te zorgen dat ook jij helemaal up-to-date bent, bespreken we de voorjaarstrends van dit jaar!

1. Pasteltinten

De pastelkleuren zijn weer helemaal terug te vinden in het interieur. Deze kleuren zorgen voor een serene en rustige sfeer in huis. Denk bij deze kleuren bijvoorbeeld aan lichtblauw, baby roze of een frisse groene kleur. Extra leuk om deze kleuren met een wat stoerdere warme tint te combineren!

2. Duurzame materialen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat zien we ook terug in het interieur. We kiezen steeds vaker voor duurzame materialen, zoals houten meubels, gerecyclede accessoires en duurzaam behang. Maar ook het opknappen van oude meubels zien we steeds vaker terug en is erg duurzaam!

3. Ronde vormen

We zien het al regelmatig voorbijkomen, maar ronde vormen zijn een prachtige toevoeging aan jouw interieur. De organische en ronde vormen geven je interieur een zachte en warme uitstraling. We zien deze vormen bijvoorbeeld terug in tafels, banken, vloerkleden en accessoires.

4. Print

De lente staat natuurlijk bekend om haar energieke en frisse uitstraling. Deze brengen we graag terug in het interieur. Naast de pastelkleuren zijn daarom printjes helemaal welkom dit voorjaar! Er zijn verschillende manieren om printjes terug te laten komen in jouw interieur. Bijvoorbeeld op de muren, in accessoires of op meubels.

5. Groot en groen

Planten zijn natuurlijk altijd al erg populair in het interieur, maar dit voorjaar gaan we voor groot en groen. Grote planten maken niet alleen een statement in huis, maar zijn ook nog eens goed voor je gezondheid!

Hopelijk ben je met deze trends weer helemaal bij en kun je jouw interieur een nieuwe look geven. Bij Smit, wonen in sfeer kun je voor veel van deze voorjaarstrends terecht. Zo hebben wij vloerkleden in een organische vorm en een ruime collectie behang, in zowel pastelkleuren als printjes. Kom snel bij ons langs in de showroom en kies jouw favoriete vloerkleed of behang uit!