Tips om jouw jaloezieën schoon te maken

Jaloezieën zijn een prachtige aanvulling op elk interieur. Ze voegen stijl toe aan de ruimte en bieden een perfecte balans tussen privacy en natuurlijk licht. Om ervoor te zorgen dat jouw jaloezieën er altijd op zijn best uitzien, geven wij je een paar schoonmaaktips.

Hoe je je jaloezieën moet schoonmaken, hangt natuurlijk af van wat voor jaloezieën je hebt.

Houten jaloezieën schoonmaken

Bij het schoonmaken van houten jaloezieën probeer je eerst al het stof weg te halen zonder water of sop te gebruiken. Dit kan met een plumeau of met een droge microvezeldoek. Door de jaloezieën te kantelen kun je gemakkelijk meerdere jaloezieën tegelijk schoonmaken.

Heb je vlekken die er niet afgaan met een droge doek? Gebruik dan een beetje water. Vermijd hierbij het gebruik van schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger. Hier zitten bijtende stoffen in die schadelijk zijn voor het hout. Ook is het belangrijk dat je de houten jaloezieën direct afdroogt met een droge doek, zodat het vocht niet in het hout trekt.

Kunststof en aluminium jaloezieën schoonmaken

Net als bij houten jaloezieën begint het schoonmaken van kunststof of aluminium jaloezieën bij het verwijderen van het stof. Ook hierbij kun je gebruik maken van een plumeau of droge microvezeldoek. Let erop dat je niet te hard duwt op de lamellen, zodat ze niet buigen. Maak ook geen gebruik van een washandje of een andere doek met een harde structuur. Dit beschadigt de lamellen.

Geeft het afstoffen niet het gewenste resultaat? Dan kun je de jaloezieën schoonmaken met een beetje water. Mocht het gaan om hardnekkige vlekken kun je een beetje soda of groene zeep toevoegen aan het water.

Om jouw jaloezieën erop zijn best uit te laten zien, is het belangrijk dat je ze regelmatig schoonmaakt. Zo zien ze er niet alleen mooi uit, maar gaan ze ook langer mee!