Isolerende raambekleding = Lagere energierekening!

Thuisisolatie is belangrijker dan ooit. De energiecrisis wordt erger en  de energierekening groeit mee. Als je aan isolatie denkt, denk je vaak aan grote projecten, spouwmuur- en plafondisolatie, maar  de juiste raamdecoratie hebben ook veel voordelen. Wilt u weten hoe u energie kunt besparen met raambekleding? In deze blog willen we daarom  tips delen hoe je kunt besparen op je elektriciteitsrekening.

Een groot deel van de  warmte die zich in huis ophoopt verdwijnt door het raam. Ondanks dat de meeste huizen dubbele beglazing hebben, gaat op deze manier toch 20 procent van de warmte verloren. In oudere huizen met enkel glas loopt dit op tot 50 procent. Daarom spelen jaloezieën een belangrijke rol bij het energiezuinig gebruik van uw woning. Het heeft  geen zin om (zonder reden) de verwarming aan te zetten als de helft van de warmte weer via het raam verloren gaat. Goede zonwering en raambekleding verbeteren de binnenlucht en  besparen op koel- en verwarmingskosten. Dit maakt goede raambekleding niet alleen mooi, maar  ook zeer functioneel.

 Sluit ‘s avonds de jaloezieën

‘s Avonds kunt u dit gedeeltelijk vermijden door de jaloezieën volledig te sluiten. De raambekleding vormt een extra isolerende laag op het raam en zorgt er zo voor dat er meer warmte in huis blijft. Kamerhoge gordijnen creëren een warme sfeer in elke ruimte en accentueren de ramen. Daarnaast verbetert het de akoestiek van de woning met raambekleding. Omdat de gordijnstof warmer wordt dan het glas, voelt het comfortabeler aan met de gordijnen van binnenuit gesloten. Dikke gordijnen verminderen ook de tocht, zodat je in de winter de verwarming  lager kunt zetten.

Kies goed passende raambekleding

Als uw raambekleding goed  op het raam past en er bijna geen gaten in zitten, wordt de koude lucht opgesloten tussen het raam en de raamgordijnen. Hoe beter de raambekleding past, hoe minder koude lucht door het raam de kamer binnen kan komen. Als u uw raambekleding op maat laat maken, kunt u deze tochtgaten grotendeels voorkomen.

Kies isolerende raambekleding

Niet alle raambekleding heeft dezelfde isolerende werking. Transparante stof is bijvoorbeeld veel minder isolerend dan  dikkere isolerende stof.

Duette Shades

Duette Shades zijn nummer één op het gebied van isolatiewaarde. Een duet is een dubbel geplooid gordijn bestaande uit twee lagen stof. Hierdoor ontstaat  in het midden een honingraadstructuur met daartussen tunnels van stilstaande lucht. Deze luchtlaag geeft het product een extra isolerend effect.

styling Bregje Nix

Gordijnen

Verduisterende gordijnen of coatinggordijnen hebben de hoogste isolerende waarde van alle gordijnen. Dikke verduisterende stof of dubbel gevoerde gordijnstof laat geen erg koude lucht door. Uiteraard moeten de gordijnen  volledig gesloten zijn. Naast de isolerende werking zorgen de gordijnen ook voor geluidsisolatie. Het verbetert de akoestiek van het huis.

  Shutters

Shutters hebben ook een goede isolerende werking. Doordat de shutters op frames zijn gemonteerd, passen ze perfect in  je raam en heb je geen last van tocht. Houten luiken kunnen in een speciale vorm gemaakt worden zodat de luiken ook  goed passen bij koven. Door de lamellen te kantelen houd je  koude lucht uit de kamer.

Meer weten over isolerende raambekleding en dus een lagere energie rekening? Of wilt u weten welke raambekleding  geschikt is voor uw raam? Kom dan langs in onze winkel, maak een afspraak of neem telefonisch contact met ons op. Wij geven graag relevant advies!