Marmoleum is puur natuurlijk en het duurzame alternatief voor gietvloeren, betonachtige vloeren, laminaat en andere eigentijdse vloeren. Het is de designvloer van de toekomst.

Van nature duurzaam

Bij marmoleum zit duurzaamheid helemaal in het DNA. Het is echt een heel mooi product en veel mensen weten niet dat het een natuurlijk materiaal is. De bestanddelen zijn lijnzaadolie, houtmeel, hars en vlas aangevuld met zorgvuldig geselecteerde en milieuvriendelijke pigmenten. Marmoleum is van nature duurzaam.

Schoonheid op alle manieren

Marmoleum vloeren, wie kent het niet. In vrijwel elke school of ziekenhuis lag vroeger, en nog steeds trouwens, wel ergens een Marmoleum vloer. In de gangen, de klaslokalen en de gemeenschappelijke ruimtes werd wel ergens Marmoleum gebruikt. En dat is niets voor niets, de vloer is namelijk antibacterieel, makkelijk schoon te houden en ijzersterk.

Omdat vaak in de scholen of ziekenhuizen gekozen wordt voor een kleur die je niet thuis zou leggen heeft het bij sommige mensen een ‘ouderwetse’ imago. Het is dan ook jammer want het ligt al in vele hippe huizen maar dat zie je natuurlijk niet altijd. Gelukkig laten we af en toe ook wat zien op onze social media kanalen Facebook  en Instagram.

Natuurlijke gietvloer

Marmoleum heeft ondanks de naam lang niet altijd een gemarmerde look. Er zijn tal van andere dessins en ook volledig effen varianten, die qua uiterlijk nauwelijks te onderscheiden zijn van een natuurlijke gietvloer. Speciaal voor jou hebben de designers van VTWONEN een mooie selectie gemaakt voor een uniek interieur. Deze collectie is uiteraard nu ook te bewonderen bij ons in de showroom. Marmoleum is eindeloos te combineren en heeft een lange levensduur. Een ander pluspunt is dat marmoleum eenvoudig is te onderhouden en repareren, mocht er een beschadiging ontstaan.

Natuurlijker dan hout

Marmoleum is eigenlijk nog natuurlijker dan hout. Een houten vloer wordt namelijk regelmatig gelakt, vaak met een chemisch product. Marmoleum heeft daarentegen een eigentijdse beschermlaag. Je hebt door deze beschermlaag nauwelijks geen werk aan Marmoleum.

CO2 neutrale geproduceerde vloer

Wist je dat Marmoleum 100% CO2 neutraal geproduceerd wordt? Dit komt omdat vlas, een belangrijke grondstof van Marmoleum, tijdens de groei CO2 opneemt uit de lucht. Als dan de vlas in het product verwerkt wordt blijft de CO2 daarin opgeslagen. Vlas neemt zoveel CO2 op dat daarmee de uitstoot wordt gecompenseerd die nodig is om Marmoleum te maken.

Marmoleum:

  • kan tegen een stootje
  • eindeloos te combineren
  • mooi naast andere natuurproducten
  • gemaakt van natuurlijke materialen
  • gemakkelijk schoon te maken
  • ideaal voor de vloerverwarming
Wij hopen middels dit blog dat we jullie een beetje meer hebben kunnen vertellen over dit mooie natuurlijke en duurzame product. En dat we zo ook wat aan het imago kunnen doen. En dat natuurlijk niet alleen. Marmoleum is mooi voor binnen en goed voor buiten.