Als je van een warm huis houdt, en je stookgedrag onder controle wilt houden, zijn gordijnen een goede optie. Gordijnen maken je huis echt af. Ze hebben een isolerende werking en een positief effect op de akoestiek in huis. Het brengt echt sfeer in huis. Zeker nu in de wintermaanden. Nu hebben we bij Smit wonen in Sfeer verschillende stoffen. Van heel dun zoals vitrages, de in-betweens en de verduisterende gordijnen. Deze zijn echt een aanwinst voor in de herfst en winter. Eigenlijk een simpele oplossing om je huis te isoleren. Wij vertellen je graag alles wat je moet weten over gordijnen en ik vertel in dit blog iets meer over de velourse stof waar ik zo van hou!

Welke gordijnstof past bij jou interieur?

Van lichtdoorlatend of transparant, semi transparant tot verduisterend; er valt heel wat te kiezen.

  • Vitrage/Transparante gordijnen zijn met name bedoeld voor het filteren van licht en worden vaak als tussenlaag toegepast in combinatie met andere gordijnstoffen.
  • Een semi-transparant (In-between) gordijn is iets minder lichtdoorlatend en biedt daardoor iets meer kleurnuance. Voor wie graag wel licht binnen wil laten, maar geen behoefte heeft aan nieuwsgierige blikken van buitenaf, is dit een geschikt stof.
  • Tip: Witte inbetween stoffen schijnen minder door dan zwarte in-between stoffen.
  • Verduisterende gordijnen bieden uitkomst in de slaapkamer, maar zijn ook geschikt in andere ruimtes waar overmatig zonlicht als hinderlijk wordt ervaren.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij, bij Smit wonen in sfeer, vertellen je graag alles wat je moet weten over gordijnen.

Het rijke velours

Velours zie je steeds meer terug in meubels. De zachte stof voelt warm aan en naast dat het warm voelt, staat het ook gelijk warm en heeft het een isolerende werking. Banken, stoelen, poefjes en kussens zijn niet meer weg te denken in deze stof. Daar komen nu ook de gordijnen bij. In de meest rijke kleuren. Mooi okergeel, koninklijk blauw of dieprood. Helemaal passend bij dit seizoen en voor de winter. En deze dikkere stoffen helpen je om je kamer te verwarmen, je slaapkamer donkerder te maken – klaar voor de winter.

Voeren van je gordijn

Naast velours zien we in deze koudere seizoenen ook steeds meer de dikkere katoenen gordijnen, of de dik geweven linnen exemplaren. Toch meer fan van de luchtige stoffen, alleen wel gegarandeerd zijn van isolatie? Laat dan je gordijnen voeren. Met een extra stof achter je gordijnen houdt je de kou ook uit je kamer. En het verduistert een stuk beter in je slaapkamer. Je gordijnen voeren heeft trouwens nog meer voordelen. Het beschermt je gordijnen tegen de zon en door de zwaarte van de stof vallen ze veel beter.

Wil je in deze herfst en de komende winter een trendy woning? Ga dan voor de laatste trend op stoffengebied en kies een mooi velours gordijn. 
Toch liever meer luchtige stoffen, alleen wel de voordelen van een dikker gordijn? Laat dan je gordijn voeren. 
En weet je, alles is mogelijk bij Smit wonen in Sfeer!

Geniet van deze tijd, ik hou ervan!