vloerkleden-kopen-leiden-monasch

Staat een vloerkleed u niet helemaal aan? Of denkt u dat er geen voordelen zijn van een vloerkleed? Dan hoop ik met deze blogpost uw gedachten te veranderen. Een vloerkleed heeft namelijk veel voordelen, ik heb de 5 belangrijkste hier op een rijtje gezet. En voor uw gemak staat hieronder ook nog hoe u de beste kunt uitkiezen.

5x waarom wél een vloerkleed

  1. Sfeer in uw interieur. Het geeft uw interieur meer sfeer. Er komt ook meer warmte en persoonlijkheid in het interieur. Het zorgt ervoor dat een paar losse meubels een geheel wordt. Dit komt doordat als er geen vloerkleed ligt, alle meubels en accessoires los staan en het erg rommelig oogt. Als er een vloerkleed onder ligt, worden de meubels en accessoires één geheel. De meubels en accessoires gaan er dan meer op lijken dat ze écht bij elkaar horen.
  2. Vloerkleden zijn geluiddempend. Het zorgt er namelijk voor dat de akoestiek verbeterd wordt. Dit komt doordat het kleed voor minder vlakke oppervlakten zorgt, en er dus minder geluid terug kan kaatsen. Het dempt ook alledaagse geluiden, zoals het lopen met hakken of als u iets laat vallen. Ook fijn voor de onderburen dus.
  3. Ze zijn makkelijk te vervangen. Een vloerkleed zit namelijk niet aan de vloer vastgeplakt. Zo kunt u ze makkelijk vervangen door het oude vloerkleed op te bergen, te doneren aan een tweedehandswinkel of zelf te verkopen natuurlijk. Let er wel op dat het kleed nog in goede staat is, anders heeft de koper er natuurlijk ook weinig tot niks aan. Als het vloerkleed niet bruikbaar meer is, kunt u het laten ophalen voor bij het grofvuil. De spullen en materialen die nog bruikbaar zijn, gaan naar recyclebedrijven.
  4. Het zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte. Last van koude voeten in de winter? Hier is nog een reden om een vloerkleed te nemen. Vloerkleden zorgen namelijk voor warme voeten. Vooral hoogpolige kleden zorgen daarvoor door hun wollen karakter. Als u een vloerkleed in combinatie met vloerverwarming wilt, moet u wel opletten of dat mogelijk is. Hiervoor kunt u advies vragen in de winkel.
  5. Er is voor iedereen wel wat. Er zijn inmiddels al zo veel soorten en maten verkrijgbaar, dat het nog lastig wordt om te kiezen. U kunt natuurlijk zelf onderzoek doen, maar u kunt ook professioneel advies krijgen van een van onze stylisten.

Zo kiest u het juiste vloerkleed voor uw interieur

Als allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten welke afmetingen er nodig zijn. u kunt er
bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een vloerkleed voor uw bank te leggen, met de salontafel
erbovenop. Of u kunt ervoor kiezen om ervoor te zorgen dat alle meubels en accessoires op het
kleed staan. Hierbij is de vorm niet te vergeten. De meeste kleden zijn verkrijgbaar als vierkanten en
rechthoeken. Er zijn ook kleden die rond of een andere vorm kunnen. Er zijn zelfs kleden die
organisch kunnen.

De kleur of het dessin is natuurlijk ook super belangrijk. U wilt natuurlijk wel een kleed dat in uw
interieur past. In onze winkel hebben wij veel stalen liggen, die u eventueel zelfs mee naar huis kunt
nemen om te kijken of het echt in uw interieur past.

Duurzame vloerkleden: dat kan dus ook!

Wij hebben een nieuw duurzaam merk bij ons in het assortiment, namelijk Monasch by Best
Wool. De kleden van Monasch worden namelijk gemaakt met een Niaga-rug. (Niaga is again, maar
dan omgekeerd). Deze Niaga-rug is gemaakt van 100% polyester, waardoor het na verhitting
makkelijk te scheiden is van het wollen kleed. Zo kunnen allebei de stoffen los van elkaar gerecycled
worden en herbruikbaar zijn.

Een ander merk dat wij verkopen, is Brink & Campman. De leverancier doet veel strenge controles op
de fabrieken in het buitenland waar de vloerkleden gemaakt worden. Er zit zelfs een Care & Fair
trademark op deze kleden. Dit trademark houdt in dat er een percentage van het bedrag dat u
besteed aan een vloerkleed wordt afgedragen aan onderwijsontwikkeling en zorg in de landen waar
het vloerkleed gemaakt wordt.

Kortom, een vloerkleed is best belangrijk in uw interieur. Ik hoop dat ik u heb overtuigd om een
vloerkleed aan te schaffen. U kunt bij ons in de winkel allerlei soorten vloerkleden komen bekijken.
Graag zien wij u in de winkel verschijnen. Hopelijk tot snel!